XIX. BAKONYI BETYÁRNAPOKOrszágos betyártalálkozó

 

Zirc, 2017. augusztus 4-5.

Hírek

 

XVII. Bakonyi Betyárnapok – Országos Betyártalálkozó

2015. augusztus 14-15.| Zirc, Alkotmány utcai rendezvényi terület

 

"A betyár szilaj, virtuskodó, menyecskéző, aki kifosztja a gazdagokat, segíti a szegényeket, aki kitört az úri elnyomás, a dézsma, robot világából, aki a nép szemében megtestesítette a szabadságot, akinek tetteit mesélték és akinek szomorú elmúlásán bánkódtak. Népünk ajkán élnek még a betyárdalok, szájról-szájra szállnak még a mesék, történetek..." (dr.Zákonyi Ferenc)

 

 

Hirdetmény

 

Felhívjuk a Bakonyi Betyárnapok szombati napjára lóval érkezni szándékozók figyelmét arra, hogy részvételük a hatályos állategészségügyi jogszabályok betartásával lehetséges. A lovak érvényes ló-útlevelét és véreredményét hozzák magukkal, mert a helyszínen jelenlévő állatorvos ellenőrizni fogja azokat.

 

Tréfás, betyáros feladatokkal, lovakkal, színes hagyományőrző kavalkáddal és szórakoztató műsorokkal várunk mindenkit augusztus 14-15-én Zircre, a XVII. Bakonyi Betyárnapokra! Őrizzük együtt történelmi múltunkat, hagyományainkat, a ló és a természet szeretetét és helyi kulturális értékeinket! Aki nem jelenik meg, az ellen a körözés kiadattatik!

Figyelmeztettetik egyszersmind mindenki, hogy az, ki a betyárok befogását célzó felhívásnak nem engedelmeskedik vagy az e végre szükségelt segély-nyújtást megtagadja, felfolyamodás fenntartása mellett fog büntettetni!

 

 

Felhívások

 

„Bakonyi Betyárok Bográcsos Erőpróbája” vad-ételfőző fesztivál

 

Jöjjenek, és mérjék össze betyáros főzőtudományukat! Vajon ki nyeri el idén a zsűri kegyeit? A legízletesebb étkek készítőjére értékes nyeremények várnak.

 

A fesztiválon az alábbi feltételekkel vehetnek részt:

± Kategória: szabadon választott (pörkölt, gulyás, vagy ami sikerül).

± Részvételi díj: 1.000.-Ft/csapat, tűzifát biztosítunk.

± 15.00 órától területfoglalás, tűzgyújtás.

± Jelentkezés a helyszínen, a csapatnév, a chef és az elkészítendő étel nevének megadásával.

± Az ételkészítéshez szükséges alapanyagokról és eszközökről minden csapat maga gondoskodik.

± 1 kg vadhúst ingyen kap az első 25 jelentkező, melyhez előzetes regisztráció szükséges a megadott címen és telefonszámon. (személyesen: Városi Könyvtár, Zirc, József A. u. 1.; Tel.: 06/88/593-810; email: info@zirckultura.hu)

± Szakmai zsűri dönt a legjobb ételek kiválasztásáról, akik díjazásban részesülnek.

± Az ételnek legkésőbb 20.30 óráig el kell készülnie.

S hogy főzés közben se unatkozzanak, közönségünk szórakozatásáról kiváló zenekarok és a betyárok garantáltan gondoskodnak! 

 

Szalmabála-figura szépségversenyre

 

Bizonyára Önök is készítettek már hatalmas, szebbnél szebb szalmabála-figurákat rendezvényeik, településük népszerűsítése céljából. Itt a remek lehetőség, hogy összemérjék szépségüket! A XVII. Bakonyi Betyárnapok alkalmával versenyt hirdetünk a látványos alkotások között.

 

Nevezési feltételek:

± A szépségversenyre a tetszőleges technikával készült bábok fényképes illusztrációjának beküldésével lehet a program@zirckultura.hu e-mail címre. A fotókon, a hitelességet igazolandó, a település beazonosítható legyen. 

± határidő: 2015. augusztus 12.

± az alkotás megnevezése

± a pályázó adatai (település, név, cím, telefonszám)

±  

A fotókból kiállítást készítünk, mely a rendezvény ideje alatt a helyszínen tekinthető meg:

XVII. Bakonyi Betyárnapok – Országos Betyártalálkozó, 2015. augusztus 14 – 15.

A „Bakonyi Betyárok” szakértő zsűrije dönti el, értékeli, ki nyeri el a Legbetyárosabb Szalmabála-figura címet!

A díjakat a program keretében adjuk át, ezért a nevezőket személyesen is szeretettel várjuk! (Távollét esetén az elnyert díjat elküldjük a megadott címre.) 

 

 

Betyárok, Csárdabéli Szépasszonyok, legények és menyecskék!

Ezennel tudatjuk veletek, hogy ismét „betyárjó” mulatságra készülünk!

 

Betyárok, legények!

Növesszétek bajuszotokat, mert az idén a leghetykébb, legbetyárosabb bajusz gazdája is jutalomban részesül! Természetesen a „Bakonyi Betyár” címért is lehet versengeni. No, és lovaitokról se feledkezzetek meg!! Hozzátok magatokkal! (vagy ő hozzon titeket) Szépítsétek, csinosítsátok őket, készüljetek a betyáros hangulatra!

 

Leányok, menyecskék, szépasszonyok!

Rólatok sem feledkezünk meg! Nézzetek be a ládafiába, szedjétek elő legszebb, legcsábítóbb gúnyátokat, mely méltó a Csárdabéli Szépasszony ranghoz!